MUUT KORUKURSSIT JÄSENILLE


Hopeaketjukurssi

Hopeaketjukurssi pidetään yhtenä viikonloppuna (la-su). Kurssilla tehdään erilaisia ketjumalleja avolenkeistä. Opettaja hankkii ja myy kurssilla tarvittavan materiaalin. Oppilasmäärä 4-5/kurssi. Kurssin hinta 40 euroa, jonka lisäksi tulevat materiaalikulut noin 40-60 euroa.

Hopeakorupohjakurssi

Hopeakorupohjakurssilla opetellaan omien hiottujen kivien istutusta kurssilla valmistettuihin korupohjiin (sormus,riipus).

Kurssi kestää 2 pv (la-su). Oppilasmäärä 4/kurssi.
Hinta on 75 euroa + materiaalikulut, jotka määräytyvät korupohjiin käytetyn hopeamäärän mukaan.

Hopeasormuskurssi

Hopeasormuskurssilla kerrataan metallin käsittelyä ja kivien istutusta tehtyyn sormukseen. Pääsyvaatimuksena suoritettu hopeakorupohjakurssi. Kurssi kestää 2 pv (la-su).

Opettaja hankkii ja myy kurssilla tarvittavan materiaalin.
Kurssille otetaan 3-4 osallistujaa kerrallaan.
Kurssin hinta 40 euroa, jonka lisäksi tulevat materiaalikulut noin 5 – 20 euroa.

Hopeatöiden leimaus

SJHY:llä on hopeanleimausoikeudet.
Hopeakurssilaisten valmiit työt voidaan osallistujan niin halutessa leimata (1 euro/leimaus). Leimaan tulee Yhdistyksen lyhenne ja oppilaan jäsennumero Yhdistyksessä.

Hopeasavikurssi

Hopeasavikurssi on kahden puolipäivän kurssi, joka voidaan pitää arki-iltoina tai sovittaessa myös viikonloppuna.
Kurssilla kuluu noin 10g hopeasavea, minkä kurssilaiset pääsääntöisesti hankkivat itse opettajan ohjeiden mukaan, poikkeuksena vain erikoistapaukset, joista on erikseen sovittava opettajan kanssa.
Hinta 50€ + materiaalikustannukset (omahankinta).

Emalointikurssi

on kolmen päivän kurssi. Kurssi voidaan järjestää joko arki- tai viikonloppukurssina sopimalla tavasta opettajan kanssa.
Kurssille otetaan korkeintaan kaksi osallistujaa kerrallaan. Korupohjakurssia tai vastaavaa osaamista suositellaan ennen emalointikurssia, sillä emalointikurssilla ei ehditä perehtyä metallin työstöön ja juottamiseen.
Hinta 100 euroa.

Kivi-ja/tai kaakelimosaiikin kurssi

Kurssilla voi hyödyntää oman kivivaraston ”pikkusilput” hyötykäyttöön ja mukaviksi koristeiksi tai lahjoiksi. Kurssi pidetään viikonloppukurssina (la-su). Kurssimaksu on 30 euroa/henkilö sisältäen kivimateriaalin. Kurssille otetaan 5 kurssilaista kerrallaan.

Työvaiheet:

• luonnonkivistä sahattuina palasina tai murskattuna (kivisaha ja moska)
• palaset sahataan tasakorkuisiksi (kaakelisaha)
• kaakelit murskataan (tähän tarkoitetulla vasaralla)
• palaset kiillotetaan tarvittaessa (vaakalaikat, carborundum-jauhe)
• liimaus kovalevylle (sopiva liima)
• saumaus ja puhdistus (saumauskipsi).

Kurssilaiset käyttävät omia kiviään tai kaakeleita, jotka rikotaan kurssin aluksi. Kaakeleita saa rautakaupoista halvalla, yksittäisiä näytekaakeleita tai rikkoutuneina paloina.
Kaikki muut tarvittavat raaka-aineet ja välineet ovat kurssilla valmiina ja sisältyvät kurssihintaan.

Kurssien kertausta

Kurssien kertausopetusta haluavat voivat ilmoittautua uudelleen kursseille. Ilmoittautuneet otetaan normaalikursseille peruutus- tai vapaana oleville paikoille.

Kertauskurssin hinta on kolmannes normaalista kurssihinnasta.

Litopich-maalauskurssi

Kivimineraalimaalauksessa käytetään hyväksi kerrosmaalaustekniikkaa (kuten ikonimaalauksessa)  ja eri karkeusasteisiksi jauhettuja kivimineraaleja. Menetelmää on käytetty 1970-luvulta lähtien ja maalauksessa voidaan monipuolisesti hyödyntää kivien laajaasta väriskaalasta saatavia värisävyjä. Kurssi on kaksipäiväinen ja tarkoitettu maalauksesta ja kivimineraalipigmenteistä kiinnostuneille harrastajille. Kurssilla käydään läpi kivimineraalijauheiden valmistustekniikat sekä itse maalaustekniikka ja valmistetaan yksi vapaavalintainen maalaustyö. Tarvittavat kurssimateriaalit saa opettajalta.

Kurssin hinta 50€.