HIONTAKURSSIT JÄSENILLE


Hiomolla järjestetään pyöröhionta- (cabochon), kaiverrus-,  viistehionta- ja hopeatyökursseja sekä emalointi- ja mosaiikkityön kursseja Yhdistyksen jäsenille.

Sivustolta Muut kurssit jäsenille, löydät tietoa muista kursseistamme mm. Hopeaketju-, Hopeasormus-, Emalointi- ja Mosaiikkikursseista. Käy tutustumassa.

Cabochon-hiontakurssit

Cabochon- eli pyöröhiontakurssi on kivenhionnan peruskurssi. Kurssilla opetetaan hionnan alkeet ja opastetaan Yhdistyksen koneiden ja laitteiden itsenäiseen käyttöön. Kurssin jälkeen osallistuja saa oikeuden omien kivien työstämiseen hiomolla. Kurssi kestää kaksi päivää, kurssit järjestetään viikonloppuisin, ellei muuta sovita. Kurssille otetaan 3-4 oppilasta kerrallaan.

Hinta: 90 €

Pyöröhionnan jatkokurssi

Vapaamuotoisten kivitöiden työtapakurssi kestää kaksi päivää (la-su). Kurssi on tarkoitettu pyöröhionnan perusosion suorittaneille. Kurssilla opetellaan hiontatukien, sahausohjaimien, porakoneen yms. hionnassa tarvittavien koneiden ja apuvälineiden käyttöä. Kurssilla tehdään osanottajien omista kivistä mieltymystensä mukaan esimerkiksi seuraavia töitä: muna, pallo, tasopintainen esine, kynttilänjalka tms. ja opetellaan liimausta mosaiikkitöihin. Kurssille otetaan 3-4 osallistujaa kerrallaan.

Hinta: 50 €

Kaiverruskurssi

Kaiverruskurssin opetus tapahtuu kahtena viikonloppuna 2×2 pv (lauantai-sunnuntai). Aihiot tehdään ennen kurssin ensimmäistä viikonloppua joko iltaopetuksena hiomolla tai kirjallisten ohjeiden mukaan. Kurssin osanottajamäärä 2 henkilöä. Pääsyvaatimuksena on suoritettu cabochon-kurssi.

Hinta: 175 €

Viistehionnan peruskurssi

Viistehionnan peruskurssi toteutetaan yhtenä viikonloppuna (la-su). Edellytyksenä kurssille pääsyyn on suoritettu cabochon- eli pyöröhiontakurssi ja jonkin verran kokemusta hionnasta. Osanottajamäärä 2-3 henkilöä/kurssi. Kurssilla tutustutaan Raytech -tasoviistekoneen ominaisuuksiin ja välineisiin. Kurssikivenä pyritään käyttämään Ylämaan spektroliittiä, johon teemme viisteet eri hiontalaikoilla ja opetellaan lopuksi kiillotus. Kurssi on tarkkuutta vaativaa työskentelyä. Tällainen korukiven hionta on kurssitarjonnassa aivan uutta ja tuon uuden näkökulman korukivien käsittelyyn.

Kurssi antaa oikeuden alakerran viistehiontakoneiden käyttöön.

Hinta 90 €

Viistehionnan jatkokurssi

Kesto yksi viikonloppu. Tällä kurssilla hyödynnetään jo opittua Raytech -viistekoneen käsittelytaitoa vielä pidemmälle. Kurssin edellytyksenä on viistehionnan peruskurssin käyminen.

Tämä kurssi keskittyy vain läpinäkyvien kivien hiontaan, jossa vaaditaan äärimmäistä tarkkuutta ja keskittymistä. Hiontalaatua tarkastellaan 10x luuppisuurennoksella. Kurssilla hiotaan viikonlopun aikana yksi viistekivi.

Kurssi antaa runsaasti oppia ja vinkkejä mallien etsimiseen ja soveltamiseen.

Kurssin suorittaneet saavat oikeuden käyttää yhdistyksen kaikkia neljää Raytech -viistehiontalaitetta ja niihin liittyviä välineitä.

Hinta 140 €